2009-09-09

Frankrike

Bon jour!
Skulle kunna tänka mig att bo en tid i frankrike, naturen och klimatet tilltalar åtminstone denna årstid. 20-25 grader varmt böljiga landskap, druvklasar färdiga att skördas, tyvärr var solrosorna utblommade och klara för skörd men man kan ju inte få allt på 4 dagar.
Bonjour och merci och '' A rööva'' som det uttalas !
Det är väl ung. mina kunskaper i franska, men det räckte långt om jag jämför med fransosernas kunskaper i engelska. I byn Bergerac kände vi igen två ingredienser på menyn, så det tog vi! vilket resulterade i en jättegod sallad med Chevre' grönsaker och rostat bröd ,honung och valnötter, helt ok.
Annat blev det på middan med gåslever och grejor. Ej figursydda tunikor med leggings är ett hett tips efter en 3 rätters fransk middag! med goda viner till.

Landskapet ja, härligt både för gående som jag och cyklister( som det fanns gott om)
Mina kompisar Carina o Stefan va ute o cykla en morron så jag o Tuija fick tips om gångväg, vilket resulterade i att vi av någon outgrundlig anledning vek åt vänster istället för höger! det resulterade i att vår gång blev 6 km !! längre än vi tänkt oss. Det gjorde inget för det var strålande sol och varmt men vi blev lite oroliga ett tag att vi skulle missa vinprovningen, och det hade varit surt. Tiden går fort när man har det bra .
Bad i pool, trevligt umgänge, boende på slott och vips så var dom 4 dagarna slut.
Men det gav lite nya krafter.
Här hemma har det varit höstmarknad, det känns lite konstigt att inte ha inventerat alla stånd.
Men som sagt jag kan inte göra allt.
I vilket fall så är Frankrike ett land att rekommendera(det lilla jag sett) för er som inte varit där.
'' A rööva ''

2 kommentarer:

  1. Åh Maggan det låter helt underbart! Skönt att komma hem med lite nya krafter, hörde att det gått bra för Robin på golfen =) Kul.
    Ha det bra kramen

    SvaraRadera
  2. ska bli Maggan! jag meddelar när dom är klara.. kommer att bli under helgen :) ja visst är det otroligt att tiden går så fort.. kram på dig.

    SvaraRadera